Ebbinge & Company

 in Algemeen

Ebbinge & Company een high-HRM kantoor verhuisde van 3 oude statige panden met een gesloten cellenstructuur qua kantoren naar een nieuw te ontwikkelen kantoorpand ontworden door Diederik Dam in een projectontwikkeling van de de Maarsengroep.

De vraagstelling was om de diverse afdelingen open en toch geconcentreerd te laten werken, meer zichtbaarheid te creeeren van het personeel en onderlinge afstemming en synergie te vergroten. De uitstraling van het interieur moest de klasse en ethiek van Ebbinge & Company weergeven en tevens de architectuur van Cees Dam ondersteunen.

De opdracht behelsde analyse van de werkprocessen, veranderingstraject begeleiding middels workshops met personeel, indelingsplannen maken, het creatief concept uitdenken, en de onderhandse aanbesteding -en bouwbegeleiding uitvoeren gedurende de cascobouw in 2009-2010 door AC.

In dit twee jaar durende proces heeft AC eerst op basis van een grondige analyse in samenwerking met een werkgroep en het management binnen Ebbinge & Company gemaakt ten aanzien van de werkprocessen en de gewenste veranderingen die binnen de organisatie die werden beoogd bij het betrekken van een nieuwe locatie. Ebbinge & Company werkte voorheen in drie verschillende panden met een gesloten cellenstructuur. De werknemers hadden gesloten kamers en er waren onderling niet zichtbaar. De wens was om de onderlinge samenwerking te vergroten door de werkomgeving transparanter te maken maar ook om in alle rust te kunnen werken.  Door glazen kantoren tussen de open werkplekken in te plaatsen ontstonden open en half gesloten werkplekken. Het secretariaat werd in het midden van de grote ruimtes geplaatst, als hart van de organisatie. De kleurstelling van Ebbinge & Company werd ontleend aan de parkachtige omgeving waarin het nieuwe gebouw werd neergezet en het ontwerp en materialisering van de gevel van het pand, ontworpen door Diederik  Dam van Dam & Partners te Amsterdam in opdracht van de Maarsen groep. Ebbinge & Company veranderde uiteindelijk de kleuren van hun logo van donkerblauw naar groen, in overeenstemming met de uitstraling van het pand, een groot compliment. Om de heldere en transparante manier van werken te veruiterlijken is bij de entree een negen meter hoge waterwall gerealiseerd dat stroomt over het logo van Ebbinge.

Recente berichten

Leave a Comment

Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter