Deze week ontving interieurdesigner Suzanne Holtz uit Laren een ‘European Healthcare Design Award’. Deze trofee verdiende zij met het interieurontwerp van de afdeling Psychiatrie in het Radboud UMC. De award werd uitgereikt op het ‘European Healthcare Design Congress & Exhibition’ in Londen.

De jury prees Holtz om het innovatieve design dat sterk bijdraagt aan het herstelproces van cliënten.  Holtz: “In het ontwerp zijn we uitgegaan van de behoefte van een cliënt, door op zijn stoel te gaan zitten. Wij namen rust, geborgenheid en licht als uitgangspunt. Veel zachte materialen, een ruime hoeveelheid groen en ruimte om je terug te trekken.” De afdeling is ingericht met natuurlijke materialen, warme kleuren en voorzien van volop sfeerlicht.

In dit traject ging Holtz uit van de principes van ‘healing environment’. Holtz werkte voor dit design samen met EGM architecten in opdracht van Projectbureau Bouwzaken van het Radboudumc. De jury was met name onder de indruk van de manier waarop Holtz de bestaande situatie heeft gerestyled binnen de geldende eisen voor veiligheid, beveiliging en surveillance, zonder de cliënt uit het oog te verliezen.
De Healthcare Design Award is een Europese award voor designprojecten die een positieve verandering veroorzaakten in de zorg en in de ervaring van de cliënt. De jury verdeelt verschillende awards in diverse categorieën. Holtz werd ‘highly commended’ in de categorie ‘Mental Health Design’ en kreeg daarvoor een glazen trofee.

Bron: Inside Information

Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter

SH studio interieurontwerp Medisch Psychiatrische Unit radboudumcSH studio interieurontwerp Medisch Psychiatrische Unit radboudumc