Gisteren, 14 juni, ontving Suzanne Holtz uit Laren een ‘European Healthcare Design Award’. Zij krijgt de award voor het interieurontwerp van de afdeling Psychiatrie in het Radboudumc. De jury prees Holtz om het innovatieve design dat sterk bijdraagt aan het herstelproces van cliënten.

Suzanne Holtz internationaal onderscheiden met Radboudumc

Suzanne Holtz Studio werkte voor dit design samen met EGM architecten in opdracht van Projectbureau Bouwzaken van het Radboudumc. De jury was met name onder de indruk van de manier waarop Holtz de bestaande situatie heeft gerestyled binnen de geldende eisen voor veiligheid, beveiliging en surveillance, zonder de cliënt uit het oog te verliezen.

Lees ook: Verslag projectbezoek Radboudumc

‘Healing environment’

In dit traject ging Holtz uit van de principes van ‘healing environment’. Welke omgeving heeft een cliënt nodig om te herstellen? Om een ‘helende omgeving’ te creëren, kwam de ervaring van Holtz in hospitality goed van pas. De afdeling is ingericht met natuurlijke materialen, warme kleuren en voorzien van volop sfeerlicht waardoor onder andere de privéruimtes meer doen denken aan hotelkamers in plaats van ziekenhuiszalen.

RadboudUMC Suzanne Holtz Studio

Healthcare Design Award

De Healthcare Design Award is een Europese award voor designprojecten die een positieve verandering veroorzaakten in de zorg en in de ervaring van de cliënt. De jury verdeelt verschillende awards in diverse categorieën. Holtz werd ‘highly commended’ in de categorie ‘Mental Health Design’. De award is een initiatief van Architects for Health en SALUS Global Knowledge Exchange en is bedoeld om excellente resultaten te delen met vakgenoten en ter stimulering van de branche.

Bekijk het volledige project

Bewezen waarde

De jury besloot het project Radboudumc van Holtz een highly recommendation te geven vanwege de bewezen waarde van het ontwerp. De restyling is in 2015 gerealiseerd. Na de achterliggende periode van intensief gebruik zijn de reacties van medewerkers en cliënten nog steeds zeer positief. Cliënten voelen zich op hun gemak in deze omgeving. Materiaalkeuze en uitstraling kan voor een cliënt het verschil maken tussen comfort of stress, zo blijkt iedere dag weer. Op de afdeling Psychiatrie verblijven cliënten die voor korte of langere tijd opgenomen zijn.

Bron: De Architect

Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter

SH studio interieurontwerp Medisch Psychiatrische Unit radboudumcSH studio interieurontwerp Medisch Psychiatrische Unit radboudumc