Kantoor inrichting

Kantoor inrichting

In Suzanne Holtz Studio is zo’n 15 jaar ervaring aanwezig in kantoor-inrichting en conceptontwikkeling. Als interieur-ontwerpers zorgen we natuurlijk voor een prachtig kantoor.

Office design

Office design

Het office design hoort de sfeer van uw organisatie te weerspiegelen. Iedere medewerker moet het ervaren als de volstrekt logische vertaling van uw bedrijfsidentiteit.

Nieuw kantoor

Nieuw kantoor

Een nieuw kantoor is een kans. Niet alleen om het interieur te verfraaien, maar vooral om veranderingen door te voeren. Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis voor de hele organisatie.

Inrichting van uw kantoor: eerst nadenken, dan schetsen

In Suzanne Holtz Studio is zo’n 15 jaar ervaring aanwezig in kantoor-inrichting en conceptontwikkeling. Voorbeelden daarvan vindt u onder Kantoor, projecten. Als interieur-ontwerpers zorgen we natuurlijk voor een prachtig kantoor. Een kantoor dat uw identiteit uitstraalt en uw bedrijfscultuur ondersteunt. Maar eerlijk gezegd vinden we de stappen daarvóór nog belangrijker. Want een kantoor is primair een plek om te werken. En dat moet zo plezierig en efficiënt mogelijk gebeuren. We beginnen daarom altijd met een analyse van het werk, de werkplekken en de verkeersstromen. Hoe kunnen we die het beste inrichten? En bij de renovatie van een kantoor, hoe kunnen we een bestaande inrichting verbeteren? Dat alles spreken we uitgebreid met u door. Deze eerste fasen resulteren in een programma van eisen. Daarin is speciale aandacht voor routing en logistiek. Maar ook voor een onderdeel dat nogal eens onderbelicht blijft: akoustiek. Een lawaaiige omgeving is slecht voor de concentratie, het werkplezier en de productiviteit. Pas als we dat allemaal gedaan hebben, beginnen we met ons eigenlijke werk. We maken een indelingsplan en gaan schetsen. Daar vertellen we meer over op de pagina Office design. Zodra u ons Definitief Ontwerp hebt goedgekeurd, zorgen we voor een perfecte uitvoering — op tijd en binnen budget. Meer daarover leest u op pagina X. De eerste fase in steekwoorden • Analyse van werkplekken en verkeersstromen • Mogelijke verbeteringen en evaluatie daarvan • Opstellen van programma van eisen • Extra aandacht voor routing, logistiek en akoustiek • Vlekken- en indelingsplan Lees hieronder verder over “Office Design”

Office design: merk en identiteit

Bij het woord “huisstijl” denken de meeste mensen aan briefpapier en visitekaartjes. Maar voor ons is huisstijl een bijna letterlijk begrip: in welke stijl is het interieur vormgegeven? Wat is het “office design”? Het office design hoort de sfeer van uw organisatie te weerspiegelen. Iedere medewerker moet het ervaren als de volstrekt logische vertaling van uw bedrijfsidentiteit. Voor uw gasten en klanten is het office design misschien nog wel belangrijker. Het is het verlengstuk van uw merk. Of zoals het in het Engels vaak wordt gezegd: office design is branding. Sommige organisaties hebben hun merk uitgebreid beschreven, met imago-attributen en al. Vaak ook staat er niets op papier en helpen wij onze opdrachtgevers om hun gedachten te concretiseren. Want onder de oppervlakte weet iedere directeur heel goed wat de kern van het merk is. Met dat gegeven gaan wij aan de slag. We maken moodboards en sfeerbeelden. We schetsen onze ideeën op het papier en op het scherm. En dat leggen we aan u voor. Is dit het office design dat uw organisatie past als een jas? Is dit het ontwerp dat u zelf gemaakt zou willen hebben? Als u zich in de geschetste sfeer kunt vinden, gaan we onze ideeën uitwerken tot een Voorlopig Ontwerp. Aan de hand daarvan kiezen we materialen en meubilair. En niet onbelangrijk, we kunnen gaan budgetteren. Zo komen we tot een Definitief Ontwerp, met planning en begroting. Dat is het office design dat werkelijk uitgevoerd gaat worden. Hoe we dat doen, leest u op de pagina Inkoop en uitbesteden en Uitvoering. • Activiteiten in deze stap • Merkanalyse • Sfeerbeelden en schetsontwerp • Voorlopig Ontwerp • Definitief Ontwerp Nieuw kantoor of verhuizing? Lees hieronder verder.

Nieuw kantoor: pand vinden en momentum benutten

Een nieuw kantoor is een kans. Niet alleen om het interieur te verfraaien, maar vooral om veranderingen door te voeren. Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis voor de hele organisatie. Iedereen beseft dat een nieuw kantoor een nieuwe start betekent. De bedrijfsleiding kan dat momentum benutten. Het is dat een ideale periode om dingen anders te gaan doen. Het Nieuwe Werken invoeren bijvoorbeeld. Of een andere workflow introduceren. Nieuwe teams samenstellen. Wij begrijpen dat en ondersteunen u erin. We kunnen bijvoorbeeld de transparantie van het kantoor en de zichtbaarheid van medewerkers vergroten. Dat stimuleert en verbetert de onderlinge samenwerking. We analyseren niet alleen hoe uw mensen nu werken, maar ook hoe ze dat in de toekomst gaan doen. We ontwikkelen routing die de nieuwe werkwijzen bevordert. Zo kunnen we ontmoetingsplekken en stiltekamers creëren. Kortom we ontwerpen een nieuw kantoor dat er niet alleen nieuw uitziet, maar vooral op een nieuwe manier werkt. Een goede analyse van de werkprocessen en toepassing van Het Nieuwe Werken kan u vele m2 besparen. Een nieuw kantoor voor u vinden Wij worden graag in een vroeg stadium bij een verhuizing betrokken. Bij voorkeur zelfs al voordat u een huurcontract tekent. Tenslotte is Suzanne Holtz niet alleen interieur-ontwerper, maar ook makelaar/taxateur onroerend goed. Nu zijn we niet actief als makelaardij. Maar onze expertise kan u wel helpen om een beter pand te vinden. Of om in een vroeg stadium de mogelijkheden of verbouwingskosten van een nieuw kantoor helder te krijgen of om uw positie als huurder te verbeteren. Zo kunnen wij u adviseren gedurende de onderhandeling door bijvoorbeeld duidelijke afspraken met de verhuurder/verkoper te maken ten aanzien van bepaalde kosten ter verbetering van het pand die onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder/verkoper vallen. Als u een nieuw kantoor zoekt, moet eerst het nodige voorwerk worden gedaan: 1. analyse van de gewenste werksituatie 2. opstelling van programma van eisen 3. vinden van een pand dat aan de eisen voldoet, eventueel na verbouwing. Eigenlijk begint het project al zodra u over een nieuw kantoor begint na te denken. Gelukkig kunt u ons voor elke fase inschakelen. En misschien vindt u het ook wel gemakkelijk dat wij met uw makelaar op verkenning gaan…

Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter