ontwerp-aan-en-uitbouwen

Ontwerp-aan-en-uitbouwen

Wij denken mee met u mee indien u wilt aan- of uitbouwen. Wilt u een grotere keuken, zitkamer, speelkamer of een extra studeerkamer? Wij checken voor u wat de maximale mogelijkheden zijn, ontwerpen de aanbouw in de stijl van het huis en vragen ook de omgevingsvergunning aan.

Vroeger was voor bouwen en verbouwen vaak een bouwvergunning nodig en daarnaast soms nog andere vergunningen, zoals een milieuvergunning. Sinds 1 oktober 2010 bestaan al die ‘losse’ vergunningen niet meer, maar zijn ze allemaal onderdeel geworden van de ‘omgevingsvergunning’. Als u wilt gaan bouwen of verbouwen, dan kan het dus zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft.

Of er een omgevingsvergunning nodig is, hangt af van wat u wilt bouwen of verbouwen. Of u nu wel of geen Omgevingsvergunning nodig heeft, het ontwerp dient altijd te voldoen aan de regels van het Bouwbesluit 2012.
Vanaf 1 november 2014 kunnen bewoners en bedrijven meer vergunningvrij bouwen of uitbreiden. Bijvoorbeeld het vergunningvrij vergroten van het hoofdgebouw is uitgebreid en het is mogelijk om in het achtererf bij een woning een woongelegenheid voor mantelzorg te plaatsen.

Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter