Huis verbouwen of renoveren: wat kunnen we voor u doen?

Als u uw huis wilt verbouwen of uitbreiden, is het verstandig om deskundige begeleiding in te schakelen. Suzanne Holtz Studio bijvoorbeeld. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook geld en u krijgt mooiere oplossingen, waar u zelf niet aan had gedacht, waardoor u meer ruimte creëert.

Voorlopig ontwerp

Wij inventariseren uw wensen en stellen een programma van eisen op. Dit is uiteraard afgestemd op het beschikbare bouwbudget. Op basis hiervan maken we een voorlopig ontwerp.
In dit voorlopige ontwerp is de ruimtelijke indeling bepaald en zijn architectonische uitgangspunten gekozen.

Definitief ontwerp

Wanneer u akkoord bent met het schetsontwerp, werken wij het ontwerp nader uit. Wij verzorgen de indelingstekeningen, detailleringen, geveltekeningen en materiaalkeuzes.

Bouwaanvraag

Als er een vergunning nodig is, zorgen wij ervoor dat de tekeningen bij bouwaanvraag aan alle eisen voldoen. Wij vragen regelmatig splitsingsvergunningen aan, tevens vergunningen voor gemeentelijke monumenten en rijksmonumenten.
In de meeste gemeenten worden de bouwaanvragen getoetst door de welstand en door bouw- en woningtoezicht.

Werklijst/Bestek

In het bestek staat de verbouwing tekstueel omschreven. Ook de definitieve tekeningen zitten erin.
Aan de hand van stukken vragen we bij verschillende aannemers offertes aan. Omdat het bestek alle details specificeert, zijn die offertes goed te vergelijken.
Wanneer u een keuze voor een aannemer hebt gemaakt, vormt  het bestek ook het  bindend contractstuk tussen de aannemer en u als opdrachtgever.

Uitvoering

Wij voeren in de uitvoeringsfase de logistieke, conceptuele, budgettaire en esthetische controle uit op het werk van de aannemer en alle onder- aannemers. Hiervoor bezoeken wij de locatie veelvuldig. De bezoekfrequentie hangt uiteraard af van de grootte van het werk: dagelijks bij grote projecten en minimaal wekelijks bij kleine.
In alle gevallen houden we elke week een bouwvergadering, waarvan we een bouwverslag maken en actielijsten voor alle partijen.

Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter