Nieuw hoofdgebouw voor Radboud UMC

 in Zorg

Het Nijmeegse Radboudumc start met de aanbesteding van haar nieuwe hoofdgebouw met entree, gebouw S, als onderdeel van een nieuwe campus.
Voor het ontwerp van EGM architecten van het 45.000 m2 omvattende gebouw S is gekozen voor een moderne vertaling van de Bossche School-stijl, kenmerkend voor de architectuur van de eerste gebouwen op de Radboudumc campus zoals het monument gebouw A. De periode van aanbesteding tot ingebruikname zal ongeveer 3,5 jaar in beslag nemen.

F:PROJEKT1121_Radboud Universiteit NijmegenacadOntwerpON10

Westgevel Gebouw S, Radboud UMC. Bron: EGM architecten

EGM architecten tekent voor het ontwerp van het gebouw, dat bestaat uit drie atria waaromheen de klinieken en poliklinieken zijn georganiseerd. Dit biedt overzicht, daglicht en uitzicht en zorgt dat het gebouw nooit te groot aanvoelt. Voor het interieur is Studio SH (Suzanne Holtz) ingeschakeld.

egm-architecten-radboud-gebouws-03-1024x576

Doorsnede Gebouw S Radboud UMC. Bron: EGM Architecten

Doorsnede Gebouw S Radboud UMC. Bron: EGM ArchitectenGebouwen aan de oost- en westzijde van het ziekenhuis (zoals Oogheelkunde, KNO en de verpleegafdeling van Neurologie) worden gesloopt. Afdelingen als Interne Geneeskunde, Medische Oncologie, Hematologie, Geriatrie en Neurologie krijgen in de nieuwbouw ook hun plek. Daarnaast worden ook facilitaire voorzieningen en kantoren voor de staf in dit gebouw ondergebracht. Het plan leidt tot een drastische herordening van de campus en een aanzienlijke reductie van het vloeroppervlak met 15 procent (ca. 70.000 m2).

Lees ook: EGM architecten wint selectie Amalia kinderziekenhuis Nijmegen

Het gebouw krijgt in totaal elf verdiepingen met klinieken, poliklinieken, de nieuwe hoofdingang en retailvoorzieningen. Deerns is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle installaties. Ingenieurs- en adviesbureau DGMR bewaakt de duurzaamheid door de begeleiding en het advies voor de implementatie van Breeam-NL te verzorgen. Het nieuwe gebouw wordt ook een slim gebouw door de toepassing van een Smart building system; met deze functionaliteiten kunnen onder andere de zorgprocessen worden ondersteund en daardoor de kwaliteit van de zorg worden verbeterd.

Opdrachtgever: Radboudumc, Nijmegen
Architect: EGM architecten, Dordrecht
Interieurontwerp: Suzanne Holtz Studio, Laren
Huisvestingsadvies en projectmanagement: ptg advies, Amersfoort
Constructeur: Aronsohn Constructies raadgevende ingenieurs, Rotterdam
Adviseur installaties en smart building: Deerns
Adviseur duurzaamheid/BREEAM: DGMR, Arnhem
Adviseur bouwfysica: Peutz, Mook
Omvang: 45.000 m²
Verwacht opleverjaar: 2021

Bron: http://www.dearchitect.nl/

Recente berichten
Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter

ego-academy-award 2017