Medisch Psychiatrische Unit Radboudumc Nijmegen

Healing Environment

SH Studio heeft het interieurontwerp ontwikkeld voor de geheel gerenoveerde Medisch Psychiatrische Unit van het Radboudumc in Nijmegen.  Het Psychiatrisch Universitair Centrum biedt gespecialiseerde en topreferente zorg voor volwassenen en ouderen met psychiatrische problematiek uit heel Nederland. Naast ontwikkelingsstoornissen en stress-gerelateerde zorg biedt deze speciale unit zorg aan patiënten met psychiatrische aandoeningen en lichamelijke ziektes en neurocognitieve stoornissen.

Healing Environment:
Uitgangspunt voor dit bijzondere ontwerp zijn geweest de principes van Healing Environment, waarin privacy, autonomie en ‘well being’ van de patiënt voorop staan. In het ontwerp is dan ook gekozen voor natuurlijke materialen en gedempte kleuren en is de sfeer zeer gevarieerd door de gekozen verschillende afmetingen van de ruimtes, de afwisselende daglichttoetreding en een uitgekiende sfeerverlichting.

SH Studio heeft met klem en met succes gepleit voor het behoud – en zelfs uitbreiding – van de bestaande middenbeuk met bogen, een belangrijk element uit het oorspronkelijke ontwerp van Croonen en Meerdink (1987) in de traditie van de Bossche School. In deze fraaie centrale, verstilde – bijna sacrale – ruimte liggen de groene patio, de eetruimtes en de receptie met wachtruimte.

Interieurontwerp: Suzanne Holtz Studio
Opdrachtgever: Projectbureau Bouwzaken Radboudumc
Gebruiker: Medisch Psychiatrische Unit Radboudumc
Projectmanagement: 2 double you i.s.m. Projectbureau Bouwzaken
Architect bna: EGM architecten
Fotograaf kwikzilver.nl
Gerelateerde Projecten
Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter

radboudumc-dna-sequencer-radboudumc-dna-sequencer-0001_3k9a7086-fotografie-matthijs-borghgraefamalia-kinderziekenhuis-radboudumc