Suzanne Holtz Studio en EGM blijkt gouden duo in project Radboudumc

 in Zorg

ego-academy-award 2017
Wenen, 15 juli 2017 – Het ontwerp voor de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc is 15 juli jl. opnieuw in de prijzen gevallen. Suzanne Holtz Studio en EGM architecten wonnen in Wenen de Design & Health International Academy Awards in de categorie Geestelijke Gezondheid. De jury bestaat uit een groep onafhankelijke deskundigen, die vanuit multidisciplinaire achtergronden gekeken hebben naar het project Psychiatrie in het Radboudumc. Suzanne Holtz over de prijs: “Het is natuurlijk geweldig dat wij twee keer in korte tijd in de prijzen vallen. Voor mij is dit een extra motivatie om in mijn ontwerpen te blijven denken én werken vanuit de behoefte van patiënten.”

De Design & Health International Academy Awards worden jaarlijks uitgereikt. De prijs is onderdeel van een toonaangevend programma, dat belangrijke invloed heeft op het wereldwijde ontwerp van salutogene omgevingen. Suzanne Holtz Studio en EGM werkten in dit traject nauw samen met het Projectbureau Bouwzaken van het Radboudumc. In juni kreeg het ontwerp ook al een toonaangevende prijs, tijdens het European Healthcare Design Congress in Londen.

Vanuit gezondheid
“Salutogeen ontwerpen gaat uit van gezondheid en dus niet vanuit ziekte”, aldus Suzanne Holtz. “Op de afdeling Psychiatrie in het Radboudumc kregen we volop de ruimte om met een gevoel voor eenheid en samenhang te ontwerpen. En, dat is allerbelangrijkst, wij namen de behoefte van de patiënt als uitgangspunt. Hij is immers te gast in het ziekenhuis. De omgeving waarin je je als patiënt bevindt, draagt in belangrijke mate bij aan je gevoel van welbevinden, van je gezondheid.”

Goede balans
Hoogleraar en afdelingshoofd psychiatrie prof. dr. Aart Schene is enthousiast over het ontwerp. “Een goede omgeving betekent voor patiënten meer privacy, meer autonomie, overzicht, veiligheid en comfort en een goede balans in prikkels.” De afdeling is al ruim een jaar operationeel sinds de renovatie en restyling. Patiënten en personeel ervaren de ruimtes als prettig en rustgevend.

Over de award
The International Academy for Design & Health is een wereldwijde non-profit organisatie met een interdisciplinaire kennisgemeenschap die zich inzet voor het stimuleren en toepassen van onderzoek naar de interactie tussen ontwerp, gezondheid, wetenschap, cultuur en economie. Zij reikt jaarlijks de Design & Health International Academy Awards uit.

Over Suzanne Holtz Studio
Suzanne Holtz Studio ontwerpt en realiseert interieurs voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Kantooromgevingen en woonhuizen, maar ook onderwijs, zorg en hospitality zijn branches waarin de studio actief is. De studio werkt met wisselende projectteams voor opdrachtgevers en is opgericht door Suzanne Holtz.

Uitvoering van het project
Het ontwerp voor de Kliniek Psychiatrie Radboudumc is uitgevoerd binnen een integraal ontwerpteam: EGM architecten, Suzanne Holtz Studio (interieur) en Copijn (tuin- en landschapsarchitecten. Samen met Project Bureau Bouwzaken Radboudumc, adviesbureau OAZIS en SHFT (Healing Environment),  2DoubleYou (projectmanagement), Aronsohn (constructeur), Deerns (installatieadvies), Peutz (Bouwfysica)

Recente berichten
Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter

suzanne-holtz-en-rene-bleeker-uitgelichtegm-architecten-radboud-gebouws-03-1024x576